Ваканция с кораби

В България все по-широка прослойка от хора набират почивките от вид круизи. Все по-голям брой българи откриват тези чудни пътувания като невероятен начин да изкарат ваканцията си.

екзотични екскурзии

Сред многото „плашещи” неща при круизи са т.нар. морска болест и цената им. За първото вече има медикаменти, които ви помагат да се справите успешно с този проблем, при все това, че при круизи на големи плавателни съдове, вълните почти не се долавят. Цената е много поносима през последните няколко години заради по-голямото на предлагане на този тип услуги на месния пазар. Колкото по-голям кораб за круизи изберете, то най-вероятно толкова по-ниска ще бъде сумата на пътешествието ви. Сред най-популярни места за круизи на българския пазар са тези в Гърция, Турция и средиземно море. Ако имате по-големи финансови ресурси обаче може да отидете на круиз и до която и да е екзотична дестинация като Аляска например.

Избора на круиз, като начин да прекарате своята почивка има редица предимства пред една статична ваканция, където през цялото това време сте на едно и също място. Избирайки круизи с кораб вие ще усетите атмосферата на доста нови места и пристанища, едно пътуване, което не е за пропускане. В големите кораби за круизи ще можете да се възползвате от абсолютно всички удобства, типични за един отличен хотел, като казино, ресторанти, диско клубове, кина, СПА центрове, зали за фитнес и т.н.
През последните няколко години този сектор, като част от бизнеса с туристи на международен мащаб преживява истински устрем и на практика се оказва, че вместо отлив на туристи, круизи се искат от все повече клиенти.